En helg i Sälen: fjällmys, frostskador och Vasaloppet

Hej från Oslo! Tre Oslo-resor kvar (inklusive denna) innan ett nytt äventyr väntar runt hörnet. Men mer om det senare. Låt oss istället ta en titt på helgen som var!

I fredags begav jag mig från kontoret vid två.

Då var det nämligen dags att träffa en annan kiropraktor än hon jag träffade i måndags. Den här mannen skulle ge en second opinion på mitt tillstånd när det hade gått ett par dagar sedan första undersökningen. Ryggen hade blivit avsevärt mycket bättre, men jag var fortfarande svullen och inflammerad. Jag behandlades och åkte sedan till T-centralen där jag dödade tid inne på en asiatisk restaurang med sällskap av jobbdatorn och en tallrik kycklingwok till sen lunch. Jag hann bli klar med deadlines från både SATS och mitt extrajobb, DRÖM med tanke på hur stressad jag hade varit under veckan!

Sedan var det äntligen dags att börja röra sig mot Mora. På T-centralen hade jag köpt boken “Ensam i Paris” av Jojo Moyes som jag läste ut på tåget upp. Rekommenderas! Fyra timmar senare (och en försening på 50 minuter…) var jag på plats i ett helvitt landskap uppe i Mora där jag äntligen fick träffa Jocke igen. Känns som jag skulle sprängas av längtan efter honom. Blir bra att inte pendla till Oslo något mer om ett par veckor… :)

Från Mora var det 1,5 timme med bil till Sälen innan vi var på plats i stugan strax innan midnatt. Tassade på tå för att inte väcka resten av familjen som låg och sov och sedan somnade vi så fort vi la huvudet på kudden.

❄️ ❄️ ❄️

När vi vaknade på lördagen möttes vi av resten av familjen som hade börjat duka upp frukost. Alla gick runt i typiska fjällkläder, ni vet – typ underställ, tjocktröja och raggsockor. Även om kyla inte riktigt är min grej tycker jag det är så mysigt att sitta i en fjällstuga och se all snö utanför, ha på sig mjuka kläder och typ spela kort vid köksbordet (vi spelade inte kort, men ni förstår nog vad jag menar!).

Efter frukosten åkte vi ner till något vallaställe där Jocke lämnade in sina skidor för att få proffsvalla. :))

MIN ♥

Vi pratade om att hyra längdskidor till mig men min rygg var inte tillräckligt bra för att palla det så Jocke och jag bestämde oss för att gå en promenad medan resten av familjen åkte skidor på ett eller annat sätt. Göran, Jockes pappa, hade varit på plats sedan en vecka tillbaka och bland annat åkt Öppet Spår. Då var det -24 (!) vilket till och med hade gett frostskador. Som tur var hade temperaturen stigit, i lördags var det bara 6-7 minus.

Under promenaden mötte vi Eva, Jockes mamma, som åkte i spåret :)

Så vi bestämde oss för att ta en fika!

Efter några timmar åkte vi till O’learys för att äta sen lunch, dricka lite cider och se HV71-matchen med Fredde, Amanda och Göran. Framåt kvällen var det spagetti och köttfärssås (bra kolhydratladdning för J&G!), mello och tidig sänggång. Bara några timmar kvar nu!

❄️ ❄️ ❄️

Söndag – Vasaloppet! Vaknade av att Jockes alarm gick igång vid 03:50. (Jocke är SATS “Månadens Medlem” för februari och där beskriver han hur det går till innan och under Vasaloppet. Läs gärna om du är nyfiken på att veta hur det går till.)

Strax innan åtta satt vi bänkade vid frukostbordet och såg starten där nästan 15 000 åkare gav sig iväg. Så mäktigt! Vi hade bestämt oss för att lämna stugan vid nio och bege oss mot Evertsberg där vi skulle möta både Jocke och hans pappa Göran som åkte loppet. Tanken var att jag skulle bli avsläppt vid Vasaloppets startområde för att hämta upp Jockes bil medan resten av gänget började köra mot Evertsberg. Problemet var bara att det var så mycket folk (!) att det tog mig typ tjugo minuter bara att ta mig ut från parkeringen. Sedan krypkörde jag och resten av bilkaravanen längs Vasaloppssträckan.

Här kände jag mig rejält stressad!

Vasaloppet.se uppdaterade jag Jockes estimerade tider och jag insåg snabbt att jag inte skulle hinna till varken Evertsberg eller någon annan hållplats i den takten bilarna körde. Det var verkligen krypkörning, typ 10 km/h om vi inte stod helt stilla. Som tur var blev jag tipsad om att det finns en direktväg till Mora någon mil efter Sälen och medan Eva, Fredrik och Amanda kämpade på för att försöka hinna möta upp Göran på vägen brände jag iväg till Mora i all världens fart för att försöka hinna dit i tid.

Var så nervös över om jag ens skulle hinna se Jocke gå i mål, men jag hann! Var på plats cirka 45 minuter innan Jocke skulle komma in i målområdet, så jag sprang till ICA för att köpa en “gottepåse” att ha i bilen med sånt som man kanske är sugen på om man har åkt nio mil skidor. :)

En sen lunch i form av grillad smörgås med kantareller och västerbottensost medan vi (Eva, Fredde och Amanda hann komma dit med!!) väntade på att Jocke skulle åka förbi. MUMS!

Sedan var han på ingång! Heja!

Så mäkta imponerad av hans prestation. Nytt personrekord på placering: plats 1264! Är fan helt galet. 👏🏻

Cirka en timme senare kom Göran i mål, även det en riktigt bra prestation med grym tid. Vilka män, va! Han fick jag ingen bild på, har en mobilfilm istället :)) Däremot försökte vi hitta honom efteråt, men då var han för snabb. Man får ju inte komma in i målområdet tråkigt nog…

Menmen, när killarna var klara möttes vi i restaurangtältet där det fylldes på innan vi styrde bilarna hemåt. Det var två olyckor på vägen så vi blev rätt sena. Var helt slut när vi parkerade bilen i garaget på Kungsholmen, runt tio på söndagskvällen. Men vilken helg! ♥

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.