En enträgen förkylning och ett besök hos psykologen

Nu har jag varit förkyld i en vecka med rethosta och halsont som härliga pricken över i:et-faktorer. Segt som Sören är det, speciellt eftersom det går upp och ner men aldrig riktigt bryter ut. Jag kan inte träna, men jag orkar (ibland) gå till jobbet.

Jag funderar över hur starkt mitt immunförsvar är eftersom jag är dålig varje månad numera. Läser att immunförsvaret kan försvagas av utmattning, stress och dålig kost och åtminstone stress har varit en stor del av mitt liv den senaste tiden. Jag blir ledsen när det går upp för mig eftersom jag vet att det inte är första gången jag stressar, ändå har jag inte blivit särskilt mycket bättre på det. Problemet med “min” stress är att den inte nödvändigtvis behöver härstamma från en full kalender (även om den ibland gör det) utan ofta är det i min hjärna de verkliga problemen sitter.

Apropå hjärnan så var jag tidigt imorse hos min psykolog som jag har börjat gå till. Första gången jag var där grät jag som ett litet barn och var helt mosig i skallen efteråt. Det var svårt att fokusera på att jobba när jag precis hade vräkt ur mig nästan hela mitt liv under loppet av 60 minuter för en komplett främling. Idag var det lättare men så avhandlade vi också mer konkreta ämnen. Jag är faktiskt väldigt stolt över att jag har tagit mig i kragen och börjat gå till någon för att reda ut ett och annat som har påverkat mig sedan barndomen. Det börjar gå upp för mig allt mer att jag numera är en vuxen kvinna med makten att forma mitt liv som jag vill. Jag får gör det. Det låter enkelt, men det är det inte, såklart. Känslor är sällan enkla. Vad jag menar är bara att man genom hela livet utvecklas och som vuxen är det naturligt att börja gå sin egen väg och forma ett liv som är rätt för en själv. En del av min process är att våga stå på egna ben och vara min egen trygghet.

När jag gick därifrån hade jag knappt någon röst kvar, men så är det också en konsekvens av att prata med stämband som egentligen bara vill vila. Jag åkte hem, satte mig med en filt runt kroppen och började min arbetsdag. Utanför fönstret låg grannen på balkongen och solade i bikini medan jag kallsvettades och skrev artiklar.

Jaja. Många känslor i kroppen just nu. Nu ska jag stänga ner datorn och gå en promenad till Ica för att hämta ett paket och kanske köpa en glass som kan kyla ner halsen. Sen blir det soffläge resten av kvällen. Ser så mycket fram emot att få börja träna igen, hoppas det blir snart.

Share:

2 Kommentarer

 1. J
  05/25/2017 / 14:37

  Å Thowe. Känner igen mig så mycket i dig.
  Grymt val. Du är grym! Kram

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   05/26/2017 / 11:16

   Å! <3 Tack. Och du med. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.