En after work på Kungsholmens härligaste Neighborhood Crush

Min helg började med att jag skulle köra hem Jockes bil genom stan, från Karlaplan hem till oss. En sträcka jag, åtminstone åt andra hållet, har åkt nästan dagligen sedan i höstas och således är familjär med men att köra en stor SUV kl. 17 en fredag i innerstan visade sig vara betydligt läskigare än jag trodde. DET VAR BILAR ÖVERALLT och varenda cyklist verkade ha skygglappar på sig. Kom hem med andan i bröstet och var fortfarande skakig en kvart senare, men den kördes hem relativt felfritt i alla fall. Puh. Nu var det helg i alla fall!

Kort därefter gick jag till Fridhemsplan för att möta upp KajsakexSixten & Frans Neighborhood Crush – ett event killarna bakom krogen har anordnat för fyra år i rad nu och festen har växt enormt för varje år. För egen räkning var det premiär och jag stortrivdes direkt, vilket härligt initiativ där både barnfamiljer (även om de var i minoritet), äldre människor och ungdomar hängde.

Längst fram på gatan fanns en scen som varvades med liveuppträdanden och DJ, längs sidorna fanns barer som serverade bubbel i flaska och stora plastglas med öl (någon timme senare började barerna även servera hamburgare), utanför Sixten & Frans satt barberare och gjorde männen snygg(-are), en grönsaksmarknad fanns i mitten och det var människor överallt. Vilken sommarkänsla!

Efter ett par timmar svängde vi förbi den gyllene fågeln för att få i oss något att äta innan jag knatade hemåt. Jag tänkte på hur jag för ett år sedan var helt euforisk varje gång jag var på ett event eller liknande och kunde  hem. Att inte behöva titta på klockan hela tiden eftersom jag behövde synka med ett pendeltåg som gick två gånger i timmen. Jag kunde gå när jag ville och jag var hemma på några minuter.  Jag njöt och var verkligen så tacksam. Att bo i stan är det bästa valet jag har gjort och även om det idag är en vardag som jag inte tänker på lika mycket är jag fortfarande så väldigt glad över att Stockholm är mitt hem på riktigt. <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.