– Un Aperol Spritz, grazie!

Vid Duomo di Milano finns en känd terrass, Terrazza Aperol, som vi har spanat in sedan längre. Med utsikt över katedralen är den ett givet tillhåll för gäster som törstar för både Aperol och solstrålar. Givetvis ställer vi oss i kö och håller tummarna för att vi ska få ett bord på uteserveringen.

– Kom med här, vi har en trea ledig.

Uteserveringen är relativt liten, eller så är det känslan man får när det bara är tillåtet att dricka drinkar där ute om man har ett bord. Himlen är blå och där vi sitter når knappt vinden. Istället är det vinterbleka armar som blygsamt blottas när värmen från solen är för påtaglig för att bära lager på lager.

Det är så tillfredsställande att sitta här att hälften vore nog. Vi skrattar åt allt och gång på gång utbrister vi hur härligt vi har det. Det är som att all världens hårda kanter och djupa suckar är raderade ur våra liv. Och inte är det Aperolen som gör sig påmind, nej, det är bara genuin glädje av att befinna sig i nuet.

• • •

Solen går snart runt hörnet och vi börjar sakta röra på oss för att gå tillbaka till lägenheten. Men först går vi förbi en liten matbutik för att handla frukost, prosecco och vatten. Att handla så kallade semesterförnödenheter är så… mysigt.

• • •

Den tidiga morgonen gör sig påmind och inte är det till vår energinivås fördel att vi har tagit in nya intryck och njutit av vin i solen. Medan tjejerna duschar går jag ner till espressobaren på samma gata. Kvinnan bakom disken kan ingen engelska, men vi förstår varandra och jag gör henne sällskap i några minuter medan jag dricker min cappuccino på stående fot. Ingen långfika här, inte.

• • •

I lägenheten dukar vi upp lite plock och äter en lättare middag innan vi ger oss ut. Vi har ingen restaurangbokning ikväll utan vill vara spontana. Det slutar med en mysig deli som säljer färska råvaror i samma lokal. Här äter vi pasta, dricker rödvin och beslutar oss för att strunta i den där sista baren och istället gå hem och sova. Något som visade sig vara klokt, med tanke på vad lördagen bjöd på.

Snipp, snapp, snut så var denna fredag slut!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.