“Du har fått besked från Regionalt Cancercentrum”

1565b0fbbbb2f2f9a0b00aa59bfbcc21
Igår när jag hämtade posten såg jag att jag hade fått ett brev från Regionalt Cancercentrum. När jag fick kallelsen för två månader sedan blev jag först kall i kroppen men förstod snabbt att det handlade om att jag hade blivit, som skrivet, kallad till cellprov.

Nu var det alltså dags att få resultatet. Varje år får 30 000 kvinnor i Sverige beskedet “cellförändring” som kan vara ett förstadie till cancer och av dessa är det cirka 450 kvinnor som årligen får diagnosen cancer (källa). Så risken att jag skulle ha cellförändringar kändes relativt stor och när jag gick ut till bilen där Joakim väntade kändes det lika bra att få det överstökat direkt. Vi var på väg till gymmet och jag resonerade som så att om jag väntade med att öppna kuvertet hade jag inte kunnat tänka på annat än vad som faktiskt stod i det under träningspasset. Och om jag skulle få ett negativt besked hade jag ändå velat springa av mig tankarna snarare än att sitta i soffan och låta tankarna vandra iväg.

Men jag behövde inte oroa mig, jag hade inga cellförändringar. Men det hade jag inte vetat om jag inte hade gått och kollat mig från början… Och det har jag skrivit ett långt inlägg om här. Läs det om du är osäker på om du borde gå eller inte. För din egen skull<3

Share:

2 Kommentarer

 1. 11/17/2016 / 19:57

  SÅ bra att du uppmärksammar och påminner om detta! Det är ju så lätt att skjuta upp eller till och med boka av för att man är lite rädd för provtagningen eller det eventuella resultatet, men det är ju som du säger mycket bättre att veta. Skönt också att höra att du fick positiva besked!:)

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   11/29/2016 / 22:31

   Tack Olivia! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.