DIY

DIY: en drinkvagn i mässing och med marmor från IKEA

Edit juli 2015: många som hittar hit har gjort en googlesökning – varmt välkommen! I detta inlägg berättar jag hur du enkelt gör en drinkvagn med hjälp av en IKEA-vagn, guldspray och marmorplast från Panduro. Elle Mat & Vin har skrivit om min drinkvagn här, läs gärna den artikeln med.

 

Jag fick en önskan om att förklara lite mer utförligt hur jag gjorde drinkvagnen för ett par veckor sedan. Och självklart kan jag göra det!

Drinkvagnen är från IKEA och heter ”Bygel”. Den blir din för enbart 249 kronor! EDIT: Ser att den har utgått från sortimentet, men här finns det en liknande budgetvagn ”SUNNERSTA”.

Det du behöver är:
– Vagnen Bygel från IKEA.
– Guldspray. Jag köpte min från K-rauta för ca 100 kronor (tror jag det kostade).
– Dekorplast med marmormotiv. Finns att köpa på t.ex. Panduro och K-rauta, jag köpte min på K-rauta där de har flera olika motiv och nyanser av t.ex. marmor. Den plasten jag har är med varm marmor, se skillnad nedan. Personligen tycker jag nämligen att guld matchar en varm marmor bättre men det är ju en smaksak såklart.

Instruktioner:
1. Sätt ihop vagnen enligt instruktioner, men bara själva skalet. Vänta med att sätta på hjulen, de ska du sätta på senare så de behållersin svarta färg.
2. Spraya guldfärg över hela ställningen. Gör det gärna två gånger och var noga med att spraya även underifrån så det blir en jämn färg över hela ställningen.
3. VÄNTA… Jag är så jäkla otålig så jag väntade bara i någon timme vilket inte var så smart. Färgen försvinner inte men du kanske ger fingeravtryck. Då måste du spraya igen. Så VÄNTA! Helst i 4-5 timmar, om inte mer.
4. Under tiden kan du mäta ut kontaktplasten/dekorplasten och fästa den på de olika hyllplanen. Var noga med att inte få luftbubblor. Ett tips för att inte få luftbubblor under plasten är att spraya lite vatten och diskmedel på underlaget. Det tipset hittade jag i den här youtube-filmen där hon förklarar hur hon fäster dekorplast på ett kylskåp.
5. Sedan monterar du helt enkelt hyllplanen, sätter dit hjulen och hakar i lådan och börjar styla vagnen! Klart!

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *