DIY: en drinkvagn i mässing och med marmor från IKEA

Edit juli 2015: många som hittar hit har gjort en googlesökning – varmt välkommen! I detta inlägg berättar jag hur du enkelt gör en drinkvagn med hjälp av en IKEA-vagn, guldspray och marmorplast från Panduro. Elle Mat & Vin har skrivit om min drinkvagn här, läs gärna den artikeln med.

Här är några nya bilder på vagnen, instruktioner hittar du längre ner:

diy-drinkvagn4 drinkvagn-carlsberg drinkvagn-diy-1 drinkvagn-diy-3 drinkvagn-diy-6 drinkvagn-diy-elle-1024x682 drinkvagn-diy4 drinkvagn-moet

 

 

 

Jag fick en önskan om att förklara lite mer utförligt hur jag gjorde drinkvagnen för ett par veckor sedan. Och självklart kan jag göra det!

drinkvagn-ikea-diy

Drinkvagnen är från IKEA och heter “Bygel“. Den blir din för enbart 249 kronor! Det du behöver är:

– Vagnen Bygel från IKEA.
– Guldspray. Jag köpte min från K-rauta för ca 100 kronor (tror jag det kostade).
– Dekorplast med marmormotiv. Finns att köpa på t.ex. Panduro och K-rauta, jag köpte min på K-rauta där de har flera olika motiv och nyanser av t.ex. marmor. Den plasten jag har är med varm marmor, se skillnad nedan. Personligen tycker jag nämligen att guld matchar en varm marmor bättre men det är ju en smaksak såklart.

marmorplast-dekorplast-marmor

Instruktioner:

1. Sätt ihop vagnen enligt instruktioner, men bara själva skalet. Vänta med att sätta på hjulen, de ska du sätta på senare så de behållersin svarta färg.

2. Spraya guldfärg över hela ställningen. Gör det gärna två gånger och var noga med att spraya även underifrån så det blir en jämn färg över hela ställningen.

3. VÄNTA… Jag är så jäkla otålig så jag väntade bara i någon timme vilket inte var så smart. Färgen försvinner inte men du kanske ger fingeravtryck. Då måste du spraya igen. Så VÄNTA! Helst i 4-5 timmar, om inte mer.

4. Under tiden kan du mäta ut kontaktplasten/dekorplasten och fästa den på de olika hyllplanen. Var noga med att inte få luftbubblor. Ett tips för att inte få luftbubblor under plasten är att spraya lite vatten och diskmedel på underlaget. Det tipset hittade jag i den här youtube-filmen där hon förklarar hur hon fäster dekorplast på ett kylskåp.

5. Sedan monterar du helt enkelt hyllplanen, sätter dit hjulen och hakar i lådan och börjar styla vagnen! Klart!

Tips på styling av drinkvagn:drinkvagn-styling drinkvagn-ikea-guld drinkvagn-göra-själv drinkvagn-styling drinkvagn-diy-ikea-styling

Share:

6 Kommentarer

 1. Ron
  01/29/2015 / 21:52

  Men tack!!!! :-)

 2. AK
  02/11/2016 / 10:23

  Hej,
  Jättesnyggt gjort!! Jag undrar hur många kartor med marmor det går åt?

  Mvh

  • Thowe Wagner Larsson
   02/17/2016 / 23:53

   Hej Anna-Karin! Jag köpte en rulle :)

 3. Sofie
  03/15/2016 / 10:19

  Jätte snyggt!! Sprayade du hela lådan även inuti?

  • Thowe Wagner Larsson
   03/16/2016 / 20:05

   Tack! Nej det gjorde jag inte men jag skulle ha gjort det om jag gjorde om den :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *