Det här vill jag ha i min vårgarderob

I mina tankar är vintern redan över och jag vill förnya allt ifrån vår inredning till min garderob. Jag har äntligen fått tillbaka mitt sug efter kläder och accessoarer (det är mycket tack vare Viola och Fannys podcast Add to Bag, lyssna gärna!) och full av inspiration har jag listat allt jag vill investera i.

Till saken hör också att jag har rensat ut halva (skojar inte ens!) min garderob det senaste halvåret, så när jag köper nytt vill jag tänka ett steg längre. Jag hade det tänket när jag flyttade till lilla ettan på Gärdet och sa att jag bara skulle köpa sådant jag älskade. (Jag var tvungen, hade inte haft plats för mer, haha!) När jag går på jakt efter detta kommer jag leta efter kvalitativa och hållbara material och framförallt leta i second hand-butiker.

• • •

Jag har inte en särskild stil, men ibland tar jag ut svängarna ganska rejält. Och det enda jag tar hänsyn till när jag klär mig är “Är detta verkligen OK att ha på jobbet?”. Annars skiter jag i folks åsikter. Jag minns med lite ont i magen hur jag i högstadiet varje morgon tänkte på hur jag skulle klä mig för att de “coola och snygga” tjejerna skulle tycka jag såg bra ut. Jag hade en polotröja som jag älskade men eftersom jag inte hade sett någon av dem ha en sådan på sig vågade jag aldrig ha den heller. Till och med i gymnasiet tog jag hänsyn till vad vissa av mina närmaste vänner hade att säga om olika klädesplagg eller sätt att bära dem på. Men ärligt talat, om man har en kompis som tycker man klär sig pinsamt är det ändå ingen god vän att ha med sig genom livet. Dumpa direkt. Man måste få glänsa som den man är i en kompis- och parrelation.

Alla bilder och bildkällor finns på min Pinterest, här.

Här är 7 saker jag vill investera i för våren:

1. Vit skjorta

En klassisk vit skjorta i ett kvalitativt material som sitter riktigt bra. Inte för tajt, men inte för löst heller. Fungerar ju till allt, och jag har ingen sådan i min garderob just nu.

2. Spetsiga solglasögon

Jag är helt förälskad i tunna, smala solglasögon! Kan verkligen se min mamma framför mig säga “Åh så trist att jag inte sparade det där, jag hade ju allt du vill ha när jag var ung”. Det har nämligen hänt varje gång jag nämner en trend som har gått i cykel, haha.

3. En genomskinlig väska

Har trånat efter en genomskinlig väska i ett år nu, men hittar INGEN! Har ni tips på vart jag kan fynda en? Gillar även väskor med hål i! Inte så praktiskt, men så fulsnyggt.

4. En alldeles för stor jacka

Helst i läder. Tänk er 80-talets snyggaste män. En SÅN jacka ska jag ha. Givetvis vintage.

5. Streetsneakers

Oklart om jag vill satsa på ett par svarta/vita eller en färg. Men sneakers behöver jag ha, har inte ägt ett par på evigheter och är det något min rygg skulle må bra av så är det just sneakers.

6. Vintagejeans

Jeans är en rejäl miljöbov och även om jag inte har gått helt bananas på att bli hållbar (än?) så tycker jag ändå att man kan ha det i åtanke när man shoppar. Fördelen med vintagejeans är att de redan är snyggt slitna med. Förhoppningsvis hittar jag ett par som sitter någorlunda bra, eventuellt får de ta en tur till skräddaren.

7. Midjeväska

Ok, det är inte riktigt en midjeväska, men typ. Bröstväska? Älskar det, hur som helst. Ska sporta denna stil i Milano i vår.

Share:

1 kommentar

  1. Mami
    01/25/2018 / 19:29

    haha sötnos! Det är ju inte så konstigt egentligen. Allt går igen. Framförallt verkar 80-talet gälla nu… Det modet är INTE att leka med. :) Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.