Den stora sommarlistan

Vad ska du göra på din semester?

Förra året läste jag fyra böcker på tio dagar så jag planerar att göra likadant i år. Läsa en hel del, med andra ord. Jag brukar även vilja röra på mig en hel del och ofta sätter jag upp träningsmål som t ex “morgongymma varannan dag”. Nu har jag dock insett att det inte riktigt rimmar med hur jag vill tillbringa min semester, haha. Jag dricker mer än vanligt under semestern, tar gärna sovmorgon och gillar inte alls att träna i värme. Och jag avskyr känslan av en tajt sport-bh på solbränd hud, uuuh får nästan rysningar av bara tanken. Däremot vill jag gärna gå promenader för att upptäcka naturen, simma i havet och röra på mig på så sätt.

Ska du åka någonstans?

Jag har tagit ledigt i tre veckor och vi är faktiskt på resande fot hela perioden. Jag och Jocke åker tidigt på morgonen den 19 juli till ön Karpathos i den sydöstra delen av Greklands övärld. Efter en vecka åker vi hem till Stockholm och landar på Arlanda vid 16-tiden. Fyra timmar senare går planet till Alicante i Spanien där vi ska tillbringa cirka två veckor med Jockes familj.

Apropå Grekland så hoppade hjärtat upp i halsgropen för några dagar sedan. Vi kör charter under den veckan eftersom det inte finns några reguljära direktflyg till ön (= sparar tid). Vi bokade resan i vintras och skulle betala majoriteten av priset senare i sommar, i juni någon gång. Vi båda tog för givet att vi skulle få ett mail när betalningsdatum började närma sig. Döm av vår förvåning när jag får ett mail, sent i söndags kväll, där det stod att vi är sena med betalningen och om vi inte betalar inom de närmaste dagarna så avbokas resan. Kastade mig över datorn och betalade direkt, haha. Det hade såklart gått att lösa, men är det inte lustigt att de inte mailar ut en påminnelse? Som en service till kunderna…

Hur länge ska du vara ledig?

Tre veckor.

Vad vill du verkligen hinna med?

Jag vet inte om jag har några direkta krav. Tror att mycket av harmonin härstammar i att vi inte sätter upp för många planer och aktiviteter utan tar det som det kommer. Vi har nog med planer i vardagen. Det enda jag hoppas på är att vårt plan från Grekland landar i tid i Sverige och att vi hinner med att checka ut och checka in väskorna på nytt samt dricka ett glas champagne på Arlanda innan flyget till Spanien lyfter. Sett till när vi faktiskt är bortresta hela semestern så har vi verkligen oceaner av tid och det mesta av den tiden går till att spela yatzy, dricka sangria, bada, sola och umgås. Jag tror att det kommer bli super.

Vad ser du mest fram emot?

Planet ner till Grekland, när vi inser att nu jävlar har vi ju faktiskt semester och är på väg. Första morgonen i Grekland, när vi öppnar upp balkongdörrarna och känner doften av havet och de varma solstrålarna. Att se alla vackra, vita byggnader mot de färgglada växterna och det kristallblåa havet. Att träffa Jockes familj när vi kommer till Spanien.

Vad kan gå fel?

Ja, det skulle ju vara om vårt flyg från Grekland är försenat och i värsta fall orsakar att vi missar planet till Spanien. Eller att någon av oss blir så pass sjuka att vi inte orkar åka. Men Jocke har ju åkt till Palma med 40 graders feber så… <3

Vem kommer du vara mest med?

Jocke, han tillbringar jag ju hela semestern med. :)

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Gud det här låter ju lite fel men alkohol, haha… Maten är billig i både Grekland och Spanien och resorna har vi ju redan pyntat för. Eller, kanske hyrbilarna?

Vad kommer du köpa inför semestern?

Jag har redan köpt en ny baddräkt och lite annat i garderoben. Några dagar innan vi reser har jag bokat in en frisörtid (har inte varit hos frisören på ett halvår, mvh 6 cm utväxt), manikyr och fransfix. Tänker vara mitt absolut fräschaste jag under den här sommaren och med det sagt slippa hålla på och “greja” under semestern, hehe.

Kommer du bli brun?

Det lär jag ju bli, vore märkligt annars!

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Få inte panik när semestern är över. Du har redan planerat in roliga saker efteråt, kom ihåg dem.

Vad kommer du äta?

Skaldjur, mozzarella, fetaost, sallader, charkbrickor, grillad kyckling, fisk – massor av goda grejer!

Vad kommer du dricka?

Lokalproducerat vin, sangria, champagne, Aperol Spritz och mängder av vatten.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?

Att vi slipper fundera på tvätten, disken och om det kommer bli sol eller ej! Hurra!

Vad kommer du ha på dig?

Förra året packade jag ner typ tio olika outfits till Spanien och trodde på riktigt att jag skulle orka bry mig. Det gjorde jag såklart inte + det var tokvarmt, så det enda som fungerade var ju i princip en lättare bomullsklänning. Så luftiga klänningar, jeansshorts och linneskjorta, tunikor och annat lätt och fint.

Hur kommer du att göra dig illa?

Någon solsveda kanske, men jag hoppas att jag håller mig smärtfri.

Vad oroar du dig för?

Beror lite på hur det går med lägenhetsköp och -försäljning… Men annars är jag nog mest orolig över att jag kommer gå ner i en semesterdepp när perioden är över och det är dags att återgå till vardagen.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Som den härligaste någonsin, tror jag. Jag bäddar för det i alla fall. Har aldrig varit bortrest hela semestern, så känns som att jag bara kommer att njuta ärligt talat.

 

Blogglista av liststjärnan Elsa Billgren

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.