By Thowe

Den stora årslistan – 2017

Fler årslistor:

2016
2015
2014
2013

Gjorde du något under år 2017 som du aldrig gjort förut? 

Ja, det gör man väl alltid. Det hinner ju hända en del på ett år! ♥ Jag åkte sky cab 670 meter ovanför havet, fick strömvågsbehandling i knät, såg min första Serie A-match, besökte flera nya länder, var på babyshower, besökte Prag och Malaysia, började jobba nordiskt, hängde på Stockholm Fashion Week och mycket mer.

Genomdrev du någon stor förändring? 

Efter 2016 skrev jag att jag ville ha ett lugnt 2017. Så, vad gjorde jag? Jo, jag bytte jobb, sålde min lägenhet, köpte in mig i Jockes lägenhet och började gå till en psykolog. Inte riktigt i den ordningen, dock, hehe. Men – det här med att ta det lugnt? Det gjorde jag inte. Och ärligt talat är det ju bara tråkigt om allt flyter på som det ska. Lika bra att följa med dit livet bär en.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2016? 

Anna och Patrik! <3

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 

Jag brukar vara duktig på att minnas datum men just det här året var det inga särskilda datum som stod ut på samma sätt som tidigare. Med det sagt menar jag inte att ingenting särskilt hände, snarare tvärtom. Jag minns bara inte datumen på samma sätt.

Dog någon som stod dig nära? 

Nej och det är jag väldigt glad för.

Vilka länder besökte du? 

Det har jag bloggat om här! 🙂

Bästa köpet? 

Mitt 50mm/1,8-objektiv, en del i Jockes lägenhet och nya glasögon.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Massor! När jag fick jobbet på SATS. När jag kom i mål på Midnattsloppet. En speciell dag med Amanda :)). När Jocke berättade att han ska bli farbror (inte att just Jocke ska bli farbror utan att hans bror väntar barn, men det förstod ni va?). Min födelsedagsfest. När det var soligt på midsommarafton. Så mycket!

Saknar du något från år 2017 som du vill ha år 2018? 

Förra året, 2016, skrev jag så här: ”Mer balans. Det här året har varit så otroligt händelserikt att 2017 gärna får vara lite lugnare eller åtminstone mer balanserat. Jag vill ha mer vardagslyx och göra roliga saker med mina vänner, kanske en weekend?”

Recension: Ja, en aning kanske. Jag vet inte. Jag diskuterade det här med Alex och vi kom fram till att det kanske är så att vissa inte har lugna liv? Vissa kanske bara… Har ett händelserikt liv. Så istället för att önska sig ett lugnare liv är det bättre att försöka skapa sig ett lugn inombords så man kan balansera det externa.

Inför 2018: Inga stora saker, faktiskt… Jag är väldigt nöjd med mitt liv. En härlig känsla. Sett till mindre saker skulle jag vilja att vi investerar i en ny säng och ett nytt matbord. 🙂 Det hände inte i år eftersom vi länge var osäkra på om vi skulle bo kvar eller köpa en gemensam lägenhet.

Vad önskar du att du hade gjort mer? 

På ett sätt önskar jag att jag var duktigare på att ta hand om mitt inre. Samtidigt slogs jag rejält mot gamla känslor i början av året och började gå till en psykolog. Det är känslor som jag har trängt undan i flera år och jag tror inte att det blir bra på bara några veckor/månader. Det är något som behöver få tid på sig att växa fram och bli bra organiskt. Egentligen borde jag kanske ge mig själv en klapp på axeln för att jag orkade så här långt i år och så kanske jag orkar mer nästa år. Det får ta den tid det tar.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Suttit framför dator/tv.

Favoritprogram på TV? 

Svarar samma sak som förra året: Bonde söker fru! Så jäkla mysigt program.

Bästa boken du läste? 

Läste nästan samtliga av årets böcker i somras under min semester men problemet är att jag inte minns vad de heter. (Googlade runt precis, visade sig att båda av mina favoriter i somras var skriva av Karin Alvtegen. Dessa: ”Skam” och ”Skugga” är värda att läsa, enligt mig.)

Största musikaliska upptäckten? 

Att SATS har Spotify! Flera gånger har jag gått förbi gruppträningspass i gymmet och tänkt att instruktörerna har så himla fet musik. Nu kan jag lyssna på den i mina hörlurar när jag gymtränar.

Bästa helgen? 

Oj, eh? Det måste nog vara någon av helgerna när jag var på resande fot.

Vad var din största framgång på jobbet 2017? 

Att jag bytte jobb och med den förändringen även tog ett stort kliv i min karriär.

Din största framgång på det privata planet? 

Känslomässigt är det att jag tillslut bestämde mig för att ta tag i känslor som funnits inom mig länge och tog därför kontakt med en psykolog.

– Men också att jag har vågat släppa in Jocke på ett sätt jag aldrig vågat göra med någon tidigare. Stundtals, dock mer sällan, sköljer ibland en massiv våg av rädsla och tvivel över mig och jag undrar om det går att vara så här lycklig under hela livet. Vi har olika uppväxter som såklart har satt sina spår, men det fina är att jag vågar finna trygghet i honom och inte sluter mig vilket kanske hade varit den naturliga reaktionen. Jag har för första gången vågat öppna upp på riktigt och berätta om mina innersta rädslor.

Största misstaget? 

Att tro att det går att komma tillbaka till något som var för väldigt länge sen. Min psykolog var väldigt tydligen med att så inte är fallet – och att det är något bra, för nu kan jag gå vidare.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare, definitivt! ♥

Vad spenderade du mest pengar på? 

Hela bostadsaffären med att sälja och köpa in mig i Jockes lägenhet och resor. Men det är ju dyra saker som kostar pengar om man väljer att prioritera det. Annat som är något billigare som jag har lagt mycket pengar på är Nocco/Celsius och kläder. I år har det varit väldigt kul att shoppa kläder eftersom jag har vågat ta ut svängarna lite mer.

Något du önskade dig och fick? 

Ja, massor. Tack för det, alla ♥

Något du önskade dig och inte fick? 

💍

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? 

Jag vaknade upp råbakis efter att ha haft hemmafest och slirat på Berns hela natten. Jag orkade inte kliva upp förrän vid elva-tolv och då hade Jockes ordnat en drömfrukost, precis den jag önskade mig men som jag knappt klarade av att äta. Heh. Här skrev jag om vad jag gjorde under min födelsedagshelg!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Ja, såklart. Men eftersom jag inte kan styra över andra så skulle mitt år kunna ha varit ännu bättre om jag vågat säga ifrån mer och även vågat släppa taget. Samt stänga ute en del saker för att må bättre själv.

Vad fick dig att må bra? 

Det här året har jag jobbat mycket med mig själv. För att kunna ladda om rent mentalt har jag mått som bäst när jag har lagt mig i soffan och haft huvudet på Jockes bröstkorg. Bara vara. Men också att få fly vardagen i form av resor och stänga ute dagsmåendet genom träning har gjort mycket bra för mig.

De bästa nya människorna du träffade? 

Mina kollegor på SATS ♥

Mest stolt över? 

Att jag agerar som om jag vore orädd när jag i själva verket ofta tvekar på grund av just rädsla.

Högsta önskan just nu? 

Att Oslo-perioden blir det roligaste i mitt liv (hittills) 🙂

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Anlita en personlig tränare som kan hjälpa mig att bygga upp min kropp istället för att bara köra rehab på egen hand.

TACK alla ni som finns i mitt liv, för att ni gör just det. Vad vore jag utan er?

0 kommentarer

  • Paula

    Tycker du skrev så himla klokt om att ge dig själv en klapp på axeln. Jag ger dig också en klapp på axeln! Det är nog få som har den insikten, och man måste fan få ge sig själv cred för att man gör sitt allra bästa. Heja dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *