Den nya gentlemannen – A Gentleman’s Collection

“Language Please, A gentleman can make a perfectly emphatic point without the use of a profane language, this is not to say he is not versed in profanity but he frequently has something better to say.”
barber and books lindemans nya vin 9

I onsdags var jag på ett event för Lindemans tillsammans med två kollegor från Café och två vänner till dem. Lindemans har nämligen lanserat ett nytt rödvin, Gentleman’s Collection, och det hela tog plats på Barber & Books på Södermalm. Skägg och rödvin tackar man ju inte nej till, eller hur?

lindemans nya vin2

lindemans nya vin 1 När jag tänker “Lindemans” tänker jag kvinnor, sommar, krispiga och vita viner. Gör ni det med? Jag stod och pratade med Lindemans brand manager och hon bekräftade det hela. Nu har man alltså valt att rikta sig mot mannen – eller snarare den moderna gentlemannen – med ett (riktigt gott!) rödvin. Häng med så ska jag förklara mer!

lindemans nya vin 3

lindemans nya rödvin Intressant nog är det många män som vill vara en gentleman – men de flesta vet inte hur (i alla fall om man ska tolka de män som svarade på undersökningen). Att vara en gentleman idag är inte samma sak som att vara en gentleman för länge sedan.

Enligt en undersökning som Lindeman’s har efterfrågat säger de tillfrågade kvinnorna att en sann gentleman är en man som är ärlig, pålitlig, hänsynsfull och artig. Kostym och slips är inget måste – men däremot ska en modern gentleman ändå ha koll på klädregler. Och kunna sitt vin!

I undersökningen står det även att majoriteten av de tillfrågade kvinnorna inte brydde sig om de fick dörren öppnad, sin kappa omhändertagen eller blommor.

lindemans nya vin 6

Jag tror jag är lite mer konservativ i så fall. Visst, jag kan öppna min egen dörr och liknande, men jag uppmärksammar alltid när en man gör sådana små saker för mig. Jag säger sällan något (mer än tack) men i mitt huvud får han ett pluspoäng direkt. Oavsett om det är en kollega, min kille, en bekant eller en främling.

lindemans nya vin 7

Vinet var väldigt gott – som tur var. Det var lättdrucket men inte klent. Jag sa till mitt sällskap att jag trodde det lämpade sig bättre om sällskapsvin men när Jens Dolk presenterade vinet och dess egenskaper var det *typ* tvärtom. Han pratade även om hur man ser att ett vin är ungt resp. gammalt och flera anekdoter kring vinets historia. Kul!
lindemans jens dolkTusen tack till Lindemans för att jag fick komma på ert event!

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.