Dag 2: High Performance Academy // fysiologi & brainscan

Dag två på High Performance Academy:

Fysiologi, intressanta gästföreläsare och kunskap om hjärnan! Jag har träffat några otroligt inspirerande och häftiga människor och redan andra dagen kan jag mer ärlighet säga att det här är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv.

 

Carmen och Lorena vaknade tidigt så efter ca fem timmars sömn begav jag mig ner till gymmet där jag tränade och avslutade med benövningar vid poolen.
IMG_8534

Alltså frukosten är ju under ALL kritik. Vi har ingen hotellfrukost så istället köper vi från Starbucks som ligger i byggnaden. Amerikanarna tror ju att fett är orsaken till all världens ondska så istället har de massor av socker och skit i t.ex. yoghurten :-)) Det finns verkligen inga bra alternativ här förutom dom där smoothiesarna såatteh ja, det är vad det är och när vi kommer hem kan vi börja nourish our bodies igen <33
IMG_8539

Lunchen åt vi vid poolen igen! Så gött med rejäl värme. Kommer sakna det.

IMG_8541

Sedan gick jag och Carmen upp och la oss på rummet i någon kvart och “sov”.

IMG_8545

Och sedan var det dags för fem timmar seminarie igen! Mer om mina tankar om detta längre ner i inlägget!

IMG_8548

Vi blev utbjudna på middag så ikväll gick vi ut till en mexikansk restaurang och drack margaritas och åt god mat, pratade om dagen och om framtidsplaner.

IMG_8550 IMG_8552

Dagens tankar och punkter:

Vi är rädda att sätta en hög standard för våra medmänniskor.

 

Vi gör misstaget att fråga människor i vår närhet om råd och ta dessa råd på allvar. Vi ska bara fråga människor som är relevanta för ämnet. Vi kan älska våra föräldrar men om de har varit gifta tre gånger med olika människor är de troligtvis inte de rätta människorna att be om äktenskapsråd från. Detsamma gäller den där singelvännen när du och din partner bråkar. Be om råd från människor som är relevanta, inte från någon för att du älskar den personen.

 

Anledningen till att vi känner lack of confidence är för att vi jagar vårt ideala jag. Istället ska vi vända oss om och se vad vi har gjort hittills som är fantastiskt. Det är inte fel att vilja bli så bra som möjligt men det är viktigt att se hur långt vi har kommit för att ha en ground att stå på.

 

Var en observatör över dina egna tankar. Jag ÄR INTE mina egna tankar. Tankar är något annat än verklighet.

 

De människor jag frågar om råd ska veta mina mål, mina omständigheter och mina förutsättningar. Det är värdelöst att fråga någon om råd som inte vet detta. Troligtvis kommer det ändå bara ett dåligt råd, oavsett om personen menar det eller inte.

 

Rädsla är tre saker: rädsla för att förlora något eller förändring. Att det är tråkigt. Och att the outcome inte blir bättre. Ta viktnedgång som ett exempel. Varför ändrar inte människor sin livsstil trots att de vill gå ner i vikt? Vad är steg 1, vad förlorar jag? Jo, troligtvis känslan av bekvämlighet som jag får när jag äter godis i soffan framför ett tv-program. Känslan av att inte behöva göra något speciellt efter jobbet (Som att gå och träna) – bekvämlighet. Hatar det ordet, för övrigt. Steg 2: det är tråkigt. Fan vad tråkigt att träna. Köpa nyttig mat. Behöva ta sig till gymmet. Steg 3: tänk om jag inte mår bättre eller blir lycklig när jag gått ner i vikt? Det är ju det jag har trott hela tiden, gå ner i vikt = lycka. Tänk om det inte blir så? Lika bra att inte försöka. Här handlar det om att byta ut dessa steg mot: 1 = vad VINNER jag? Steg 2 = bring the joy, helt enkelt! Se det roliga! (Detta är också en hel mental verkstad, hur hittar man lyckan och glädjen i saker och ting?) Steg 3 = Det går såklart inte att förutse framtiden, men här är det SÅ viktigt att förstå att JAG är i kontroll av mitt eget liv! Vadå “tänk om det inte blir bättre?” – GÖR DET BÄTTRE! You gotta work hard, earn that shit! Eller som “tänk om jag inte hittar någon bättre partner? Min flickvän är helt OK men hon är dötråkig, och jag vill inte vara med henne, men tänk om jag inte hittar någon bättre?” – ääääh, vadå? AGERA! AKTIV LIVSSTIL! Gå ut och HITTA HENNE!

 

Vi ägnade dagen åt FYSIOLOGI och hjärnan med alla dess substanser, signaler osv. Så jäkla intressant. Fysiologi handlar inte om att få sixpack utan det är så mycket mer. Hur inflammationer skapas i din kropp osv. T.ex. detta med vitaminer och kosttillskott. Visst, bra och näringsrik mat är en god start – men för att få i dig alla vitaminer och mineraler behöver du äta MYCKET mat. Mycket mat = många kalorier, tar mycket tid, pengar osv. Vitaminer är helt okej.

 

Dr. Susanne Bennett kom som hemlig gästföreläsare och pratade om en glutenfri kost, utan socker och mejerier. Hennes son, som satt i publiken, hade haft multipla allergier som liten pojke och hon blev då “besatt” av att hitta sammanhang mellan kost och kropp. Nu släpper hon böcker, föreläser om detta och hjälper människor världen över med problem som uppblåst mage, gaser, smärta i leder och mycket mer. Hon var helt fantastiskt och väldigt inspirerande.

 

En annan sak som var väldigt upplyftande var hur BRA Sverige är! Eftersom vi är i USA pratade vi ju om det här landet. USA är nice men det är fett kefft när det gäller rättsystemet, skolsystemet, genusfrågor, SJUKVÅRDEN… Alltså på riktigt! Vi i Sverige har det så jävla bra! Vi är väldigt utbildade i många frågor och speciellt i hälsofrågan. Visste ni att 65 % i USA är överviktiga? Att varannan amerikan har diabetes?

Vi pratade mycket om Fermentable Carbohydrates som kroppen har svårt att digest eftersom vi inte har de enzymer som behövs. Istället är det bakterierna i våra kroppar som göds av den här maten, de växer och det skapas inflammationer i vår kropp. Grejen är att det handlar inte bara om vikt och platt mage. Det handlar om diabetes. Hjärt- och kärlsjukdomar. CANCER. Alzheimers! Visste ni att Alzheimers numera klassas som diabetes typ 3? Just för att man har hittat samma samband mellan det som orsakas diabetes som alzheimers. Fucking HEMSKT.

 

Angående att USA som land är knas är sjukförsäkringen. Alltså, boy vad glad jag är att jag bor i Sverige. Brendon, föreläsaren, är uppväxt med fattiga föräldrar. Som tonåring krockade han med en lastbil när han cyklade och bröt massor av ben i kroppen. Han tog sig hem där hans mamma hittade honom och hon ringde till Brendons pappa som var på jobbet – och deras första fråga var “har vi råd att ringa en ambulans eller är det billigare om pappan kommer hem från jobbet och kör Brendon till akuten?”. De ringde en ambulans som åkte med Brendon ÅTTA KVARTER (tar ca 15 minuter ATT GÅ) och det kostade 113 dollar. På det tiden var det ungefär 1200 kronor. För några minuters åktur. Förstår ni skiten?

 

Vi pratade mycket om hjärnan också och jag har en idé som jag ska låta vila ett tag så får vi se om jag vill ta med den till Sverige. Men just nu måste jag prioritera sömnen för att dela med mig av dessa underbara punkter. God natt på er!

Share:

2 Kommentarer

  1. 10/18/2014 / 10:53

    Är helt mållös! Så små enkla medel kan förändra så mkt. Älskar sån här info!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.