Champagnehuset lanserar VM-champagne

Det är champagnehuset Taittinger som har lanserat en VM-champagne för att fira mästerskapet. Och OM den skapar ha-begär till drinkvagnen…

Under 2013 ingick Taittinger och FiFA ett fyra år långt partnerskap där de båda skulle stötta större fotbollsevenemang organiserade av FIFA, särskilt världsmästerskap (för både herrar och damer). Tre år senare, 2016, förnyade FIFA partnerskapet med Taittinger med ytterligare fyra år. Med andra ord är det inte särskilt märkligt att det officiella champagnehuset för världsmästerskap i fotboll lanserar en VM-champagne även i år, men ändå. Man är ju sugen på att testa!

Inspirationen till flaskans design är hämtad från rymden. Enligt Taittinger har man tagit avstamp i Rysslands framsteg inom teknik, bland annat satelliten Sputnik som ju var den första satelliten att skickas upp i rymden. Den mörkblåa färgen ska symbolisera universum, de ljusa partierna ska föreställa Vintergatan och de silvriga cirklarna är i själva verket illustrerade fotbollshologram.

Mycket spännande och personligen hade jag gärna haft den här flaskan att njuta av när Tyskland vinner VM-guld om ett par veckor. ;)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.