Vem är jag när jag reser?

När börjar du packa inför semestern?
Ibland börjar jag packa redan någon vecka innan avgång medan jag de sista tillfällena har packat dagen innan. Det beror helt enkelt på hur mycket jag har att göra innan resan. :)

Och vad tar mest plats i resväskan?
Alla skönhetsprodukter! Skorna är ju annars ett givet svar och visst – de tar sin plats. Men i mitt fall vill jag ha med mig allt från olika typer av schampo och hårinpackning till fuktmasker och hudkrämer… Vilket påminner mig om att jag måste köpa små förpackningar att flytta över allt till innan vi reser till Spanien på tisdag!

Taxi, buss eller Arlanda Express?
Alltid taxi. Det har blivit så av någon anledning, kanske för att det är bekvämast. Och jag vill vara bekväm när jag reser. Sekundärt val är att få skjuts av någon, om det finns möjlighet.

Har du handbagage?
Givet! Har alltid handbagage, vem har inte? Jag har en fast strategi för mitt handbagage: en mindre väska med det viktigaste och en kabinväska med sådant som jag är extra rädd om eller som inte får plats i den stora väskan. Jag lägger allt så smidigt som möjligt så det inte tar en evighet om jag ska hämta något i väskan. Kan lätt bli lite irriterad när man ska sätta sig på sin plats och någon rotar i sitt handbagage efter en tidning i fem minuter. :))

Lilla väskan: Pass, boardingpass, öronproppar, läppcerat, örondroppar, hörlurar, mobil, plånbok.

Stora väskan: Olika men alltid datorn, dyra smycken, alla laddare, kamera, en bok, ev. mediciner, bikini, ett ombyte och glasögon. Sådant som gör att jag klarar mig även om den incheckade väskan försvinner.

Status handväskan just nu:
Jag har inte börjat packa än, vi åker på tisdag. Men eftersom vi reser till Spanien med enbart en incheckad resväska tror jag vi behöver planera så bra som möjligt. Med andra ord: Allt otympligt, typ skor, får läggas i handbagaget så vi får plats med mina produkter (haha!) och självklart bådas kläder.

Efter incheckning?
Beror på vad klockan är, men antingen ett glas bubbel eller en kaffe. Eller som de senaste gångerna jag har rest: frukost. På tisdag reser vi strax innan sju på morgonen och kommer vara på Arlanda några timmar innan. Givet svar att vi äter frukost så fort vi har checkat in och gått igenom säkerhetskontrollen.

Vin eller kaffe i luften?
Kaffe. Har aldrig druckit vin på ett flygplan och har ärligt talat svårt att tycka priset är värt smaken på vinet.

Aktivitet i luften?
Jag försöker alltid att sova en stund, ibland lyckas jag slumra till. Annars halvsover jag gärna och dagdrömmer, reflekterar över mitt liv och tänker på min framtid. Jag gillar att reflektera över saker och ting, hehe.

Pratar om?
Inget speciellt, de flesta är ju inne i sitt.

Sist eller först av?
Börjar röra på mig när det inte längre finns en kö. Ser noll anledningar till att börja dra ner väskor när det står folk och trängs.

Värsta & bästa med att resa?
Värsta: obekväma stolar och små benutrymmen.
Bästa: känslan att vara på väg mot nya upplevelser.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.