Lista om resor

Min senaste resa gick till

Bortser vi från pendlandet till Oslo (vilket jag tycker att vi gör) så var den senaste resan till Palma över nyår. Ett gäng vänner och bekanta som åkte dit och ägnade dagarna åt att äta och dricka gott, lära känna varandra och bara njuta av värmen.

Så ofta reser jag

Varje vecka i jobbet just nu. Mitt privata resande däremot har gått upp de senaste åren vilket mest beror på att jag har fått en bättre ekonomi som har gjort det möjligt. Men så har jag också “insett” vad jag vill göra mer av i livet och vad jag mår bra av, och då är resandet en stor del av det. Därför försöker jag boka in resor så ofta jag kan och har råd. Här kan ni läsa om förra årets resor.

Min drömresa går till

Jag vet inte hur jag ska kunna välja bara en… Men Maldiverna vill jag gärna besöka.

Hit skulle jag kunna åka igen

Till flera platser! Rom, Paris, New York och Amalfikusten skulle jag gärna uppleva igen.

Detta gör jag mest av när jag reser

Fotar, haha. Hela tiden. Och dricker. Och äter. Som de flesta, antar jag?

En plats alla borde se

Något som skiljer sig åt från deras hemstad eller vanor. Något annorlunda från vad man är van vid. Oavsett om det är palmer och kritvita stränder, en snötäckt igloo i -30 grader eller en nattmarknad där doften av starka kryddor genomsyrar allt annat.

Tre saker jag packar med

Förutom det man klassiska att ha med sig för att resa någonstans (där inkluderar jag pass, plånbok, telefon, kläder, hygienartiklar, kamera) så tar jag alltid med mig öronproppar för att kunna sova bra, ett skrivblock för att suget efter att skriva kan uppkomma när som helst samt hårinpackning att ha i håret på stranden eller i badkaret på hotellet.

Mitt ultimata resesällskap

Hade jag varit singel hade jag nog svarat mig själv. Man utvecklas enormt och lär känna sig själv på ett annat sätt när man reser på egen hand. Men jag har märkt att jag har en romantiserad bild av att resa själv. Det kanske inte är för mig helt enkelt. För varje gång jag är iväg själv och upplever något speciellt önskar jag att Jocke var med. Att han var där och såg samma sak som jag och att vi kunde diskutera det. Eller skratta åt något ihop, förundras över något annat och senare kunna dela minnet av det tillsammans. Så nej, det är inte jag själv längre. Det är med honom.

Den sämsta resan jag gjort

Alla resor ger en ju minnen och nya intryck, så jag ångrar ingen resa. Däremot har jag varit med om resor där det inte har blivit som det var tänkt. Köpenhamn 2013 var en sådan. Tanken var att åka iväg en weekend under sommaren bara för att “göra något” men samtidigt spara pengar till nästkommande vinterresa. Problemet var bara att vädret sög så allt vi gjorde var att spendera pengar på mat, shopping och alkohol. Och så blev jag ju typ magsjuk med. :((

Den bästa resan jag gjort

Oj, jag kan inte välja en… Italien, Indien, Bali, Langkawi. Alla har de en särskild plats i minnesbanken.

En inplanerad resa

Nästa vecka reser ju jag, Amanda och Therese till Milano! Försöker att inte ha så höga förväntningar men det är lönlöst. Har skyhöga förväntningar redan och tror vi kommer ha en riktigt härlig helg.

Share:

2 Kommentarer

 1. 03/12/2018 / 22:48

  Vilket spa var ni på? Jag kanske missade men hittade inte vart det står.. Ser härligt ut! Mat, bad och avkoppling slår aldrig fel!

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   03/12/2018 / 23:24

   Hej! Menar du den jag och Jocke var på i helgen? Vi bodde på Clarion Sign Hotel på Norra Bantorget här i Stockholm :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.