Den ärliga listan

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Igår, på toaletten på gymmet. När jag hade cirka 20 minuter kvar av passet kände jag plötsligt ett knivhugg runt bäckenbotten, klassiskt. Happ. Gjorde inga särskilda övningar på gymmet och provocerade inte fram någonting. Jag går till en PT och till en kiropraktor. Tycker att jag borde vara OKEJ åtminstone. Men nej. Blev så frustrerad och less på allt att tårarna bara kom av sig själv.

TRE SAKER DU AVSKYR
1. Att inte få tillräckligt med sömn. Jag blir SÅ stressad om jag har sovit för lite under flera dagar (nätter) i rad. Jag tror inte riktigt att människor i min närhet förstår hur dåligt jag mår av den stressen, knappt så jag själv inte förstår varför jag får panik. Men så är det.
2. Snålhet. Inte snålhet som i att människor har lite pengar, utan oviljan att göra saker för någon eller ge tillbaka. Att man mycket sällan eller i princip aldrig ger något tillbaka, men gärna tar och tar. Usch.
3. Matlukt, alltså matos, på morgonen. Jag klarar inte av det. Ibland när jag går till jobbet på morgonen har kafét på samma gata börjat tillaga dagens lunch, blir illamående varje gång.

HUR VAR DU I SKOLAN?
GUD vilken svår fråga. Ska alltså plita ner hur jag var som person under 12 år. Jag älskade skolan ibland, hatade skolan ibland. Mest hatade jag att det inte gick att förändra saker. Gud vad jag kunde bli tokig på att jag slogs för min sak men aldrig kunde skapa en förändring. Några exempel: En kille frågade chans på mig när jag var 12, jag sa nej. Varje dag i flera veckor slog han mig i ryggen när jag fick förbi honom i korridoren och på lektionerna kunde han skicka lappar till mig där det stod att jag var en hora. Jag och Carmen, min styvsyster, tog upp det med vår mentor men hon gjorde ingenting. En annan sak: jag ville skapa opinion och skrev debattartiklar om hur dålig skolmaten var och vad den gjorde (eller snarare inte gjorde) för vår inlärningsförmåga och jag klagade på att vi elever rörde på oss för lite i skolan. Var även den jobbiga eleven som blev sur på idrottsläraren som bara accepterade alla fotbolls- och hockeyelever till “Bollsport” och vi som inte var lika duktiga (men ändå gillade bollsport) fick välja “Rörelse” i idrottsämne. Mina favoritämnen var idrott, historia, naturkunskap, svenska och engelska. Jag gillade matte, men tyckte det gick så fort på lektionerna att jag hade svårt att hänga med. Därför föddes en prestationsångest istället och det blev ett ämne jag ogillade.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
När jag inte vet vad som förväntas av mig eller när något ändras i sista sekund.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
1. Knådning, alltså en typ av hård massage. Särskilt på armarna och låren/runt knäna.
2. Hitta assnygga klädesplagg till ett billigare pris än jag trodde det kostade. (Proffs på detta!)
3. Vara tillsammans med mitt livs kärlek. *Ost*

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG/PINSAM:
När det blir missförstånd och det verkar som att man är likgiltig och obrydd. En typisk situation är att jag kan ha misstolkat en tid, att det är “från klockan 19” och inte “börjar kl 19”. Det är inte så bra om det gäller t ex födelsedagsfiranden.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
När jag är utvilad och solkysst med sömnruffsigt hår.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Igår, när jag såg ett kort klipp på Twitter om människor som dansade till Bumbibjörnarna…

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Saker som dagligen florerar i min skalle: hur min kropp känns, vad jag äter, hur det går på jobbet, när jag ska träna nästa gång, Jockes och min framtid, vad mina vänner håller på med just nu.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
1. Mörker (när jag sov själv på hotellrummen i Oslo var det vissa nätter där jag var tvungen att ha en liten nattlampa tänd)
2. Att inte kunna få barn
3. Att mina ryggproblem är värre än någon förstått

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Frisör. Dels för att jag inte kan stå upp hela dagarna, men jag skulle också tycka det var jobbigt att inte helt kunna lita på om mina kunder gillade mitt arbete eller inte (de flesta vågar ju faktiskt inte vara hundra procent ärliga i frisörstolen, eller?).

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Jurist. Var inne på den juridiska banan när jag var yngre och tror jag hade varit grym i rättegångar. Jag tror jag hade sett det som en tävling, och ni vet ju hur jag är när det gäller tävlingar. Kicken av att vinna tror jag skulle bli beroendeframkallande.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.