Att rensa förråd och flyttkartonger – var skoningslös

Hej söndag!

Det känns alltid lite skönare att sova ut på söndagar. På lördagar vill jag hinna med så mycket som möjligt och går gärna upp redan vid 8-9 för att starta dagen medan jag bara vill göra det som faller mig in (ibland ingenting) på söndagar. Ligger därför gärna kvar i någon timme och pussar på min kille istället för att springa till gymmet/någon brunch/ut i solen :))

*

Idag bestämde vi oss för att rensa förrådet, något vi har haft på att göra-listan ett tag. När jag flyttade in hos Joakim tog jag med mig ett par flyttkartonger och även om jag rensade medan jag fyllde dessa kartonger har jag inte haft innehållet i kartongerna strukturerat eller varit hundra på att det är innehåll jag vill ha kvar. Joakim har inte rensat på evigheter och i & med att det snart är vår var det verkligen dags.

Det finns ingenting som är så renande som att rensa och jag blir bara bättre och bättre på det ju oftare jag gör det. Skoningslös är mitt andranamn. För ett par år sedan sparade jag i princip allt och hade en ursäkt till varje sak jag ville ha kvar. Klassiska meningar:

“När jag går ner/upp x kilo passar den.”

“När jag är bjuden på maskerad passar den perfekt!”

“Tänk om det blir trendigt igen?”

“Vet att jag inte har använt plagget på flera år MEN jag kan bara inte slänga det…”

Nu skänker jag allt. Antingen till kompisar, mamma eller Myrornas. Vissa saker säljer jag men det brukar sluta med att jag skänker bort dem med.

Hejhej!

*

När jag flyttade från Kallhäll var det hur mycket saker som helst som skulle gå igenom. Jag hade verkligen sparat på allt och tänkt “jag tar det sen”. Fy fan, vilket helvete det var. Sedan rensade jag återigen när jag flyttade till min lägenhet på Gärdet. När jag började hyra ut den via airbnb och sakta flytta in hos Joakim rensade jag igen. Och när Anna, min hyresgäst, skulle flytta in och jag skulle flytta in hos Joakim på riktigt. Sista gången idag. Så nu känner jag verkligen att det jag har kvar är sådant som jag använder, betyder något för mig eller har ett värde.

Jag tog upp alla mina flyttkartonger, 8 stycken, till lägenheten, satte på hög musik och gick igenom allt i varenda en. Sorterade efter:

Vår/sommar (sånt jag kan använda så fort det blir något varmare, detta fick åka in i garderoben redan nu)

Sommar (badkläder och riktigt tunna klädesplagg, detta kartong åker ner till förrådet i några månader till)

Lägenhet (glas vi inte har framme, böcker, avtal osv)

Höst/vinter (tröjor, byxor, skor, jackor)

Gick igenom hela garderoben med. La ner höstplagg som jag inte kommer att använda mer den här säsongen och la bort klädesplagg jag inte har använt under vintern. Dessa blir bortskänkta eller säljs.

Gjorde en enorm inventering i träningsgarderoben med. Bort med obekväma linnen och sport-bhar, hellre tre linnen som jag trivs i än sju linnen där jag ändå aldrig använder resterande fyra.

*

Jag tror vi bantade ner förrådet med 3 eller 4 flyttkartonger (!), så härligt! Dessutom har Jocke varit till tippen och slängt allt från gamla balkongmöbler, en trasig tv, lampor och allt möjligt. Nu har vi alltså bara sånt vi använder och vill ha kvar och dessutom 100% koll på vad som finns vart. NU mår själen bra!

Fick dessutom våfflor till sen lunch idag. Perfekt söndag. Förutom att jag ligger med menskrämpor som jag inte vet vad jag ska göra för att inte dö av. Läste på ett forum att kvinnor som har fött barn jämför mensvärk + kopparspiral med krystvärkar. Fy fan, man blir ju inte taggad på att föda om det gör ondare än så här :((

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.