Är du stolt över dig själv?

HEJ FREDAG! Wow, vilken vecka det har varit – på många plan.

Jag känner en viss stolthet inom mig. Mycket jag har gjort som jag så här med andra ögon kan säga att jag är stolt över. Jag kan säga det nu. För några dagar sedan tittade jag i “Drömkalendern” som vi fick med i goodiebagen från eventet med Best of You och inför varje månad får man en utmaning. Inför februari skulle jag skriva ner bland annat händelser jag var stolt över. Jag brottas ofta med prestationsångest och har svårt att känna mig stolt över något eftersom jag alltid tänker att någon annan är bättre eller har gjort det bättre än jag. Blev så ledsen när jag läste frågan och insåg hur jag tänker. Jisses. Så elak jag är mot mig själv ibland. Så hade jag ju aldrig sagt till en tjejkompis till exempel. Men mot mig själv, då går det bra? Nej, resonemanget håller inte.

Jag träffade en kvinna som gav mig fina komplimanger häromdagen och det satte sig. Jag springer ofta snabbt här i livet, såväl en styrka som en svaghet beroende på situation och perspektiv. Men i rätt sammanhang är det enbart en drivkraft och kanske krävdes det att jag fick höra det från en främling för att jag skulle ta åt mig det. Att se hur någon annan såg det utifrån för att uppskatta det hos mig själv.

• • •

Det är fredag, ljuset är dämpat, musiken spelas i vardagsrummet och jag sitter i soffan med en drink bredvid honom. Om ett litet tag ska jag iväg till Amanda där hon, jag och Therese ska planera vår Milanoresa. Går på helg med en stolthet i kroppen som jag inte känt på länge. Ibland behöver man bara bli omruskad.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.