Annandag jul (och julafton hos familjen Larsson)

Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Idag har vi letat i butiker; både Täby C och Barkarby Outlet fick sig ett besök. Jag hittade inga löpskor jag ville ha och sängar orkade vi inte ens titta på. Däremot hittade vi bland annat en stekpanna på både outletpris och 40 % på det. Tror det landade 370 kronor tillslut. Är man vuxen när man känner sig nöjd över att ha hittat en kvalitétspanna till pangpris? Hehe.

Nu har vi landat hemma igen och väntar på att se Sveriges premiärmatch i JVM. Minns JVM för några år sedan, när Zibanejad avgjorde. Vi var ett gäng som såg alla matcher, oavsett tid på dygnet. Så himla kul. Minns den julledigheten med värme.

• • •

Så var det i alla fall dags att dela med mig av årets julafton! Vi åkte till Täby runt lunchtid.

Där hade halva gänget redan börjat med jullunchen och under granen låg massor av julklappar som väntade på att få delas ut till deras ägare.

Jockes föräldrar hade beställt julkassar från Linas matkasse – så smart, både tid och energi sparas! Risken att glömma någon ingrediens i affären minskar ju radikalt.

Dels innehöll de klassiska rätter men också nya så som saffransbulgur med bl a valnötter och mynta.

Jockes syster Amanda hade gjort fina pepparkakshjärtan till alla. ♥

Bebis-hjärtat är såklart till Freddes och Cissis kommande bebis!!! Så kul att de väntar barn, längtar tills han är ute så vi får bebisgosa. I maj är han beräknad.

Så var det dags att äta! Märkligt att man hinner bli hungrig trots att det är dags att äta typ varje timme under julen.

Jag har fortfarande inte lärt mig att äta sill. Men jag håller mig till precis samma saker som jag uppskattar under midsommar och påsk; ägg, skaldjur, lax och köttbullar.

Kalles Jul stod på i bakgrunden medan vi åt lunch. Och sedan var det dags för julklappar! Vi öppnade en och en vilket tog ett par timmar. Ändå mysigt. Jag fick så mycket fint, det hade jag inte väntat mig. Tusen tack. ♥

Julafton avslutades med film och puttenuttigt snack med min kärlek i sängen i deras gästrum. Vår första hela julafton ihop. Klart man ligger och snackar ost då, hehe. ♥

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.