Amaroneprovning på Pontus Pocket

tommasi-vinprovning tommasi3 tommasi4I onsdags var jag och några kollegor på Pontus Pocket för presslunch med Tommasi. Vi började med ett glas bubbel, deras Perla, som var riktigt frisk och god. Det är ju lite knepigt med alkohol under jobbtid men några klunkar av varje sort för att känna hur de har lyckats med food paring går bra : )

tommasi2tomassi11 tommasi9Till förrätt serverades det kantarellsoppa med tryffel som matchar deras vardagsvin, deras Ripasso. Den är tänkt att kunna drickas även som den är. Jag tror att de missuppfattade min allergi för jag blev först klassad som vegan och fick en annorlunda förrätt än resten, men till varmrätten förstod de att jag hade anmält mig som laktosintolerant och absolut äter kött… : ) Det gjorde såklart ingenting, intressant med nya smaker.

tomassi5Fjärde generationens Tommasi, Pierangelo Tommasi, var där för att prata om vinet och dess historia. Sjukt intressant!

tomassi10Varmrätten var entrecôte med grönsaker, rödvinssky och potatispuré (jag fotade Nannas mat då min inte såg lika rolig ut utan purén, hehe). Till varmrätten drack vi deras Amarone Classico och Ca’Florian Amarone Riserva. Både var riktigt bra, Classicon var dock mer vardaglig och Riservan hade mer studs.

tommassi12 tomassi13Till efterrätt serverades det chokladpudding med inlagda körsbär vilket skulle matcha dessertvinet rejält. Alla var helt saliga efter den här rätten. Jag fick laktosfri sorbet med körsbär och den matchade absolut, men jag kände inte magin. Min kollega Sofia lät mig därför äta upp den sista biten av hennes chokladpudding och så offrade jag en laktostablett bara. Låt mig säga så här: DET VAR MAGISKT.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.