A presto, Roma!

Nu börjar vår Rom-resa närma sig! Äntligen, säger jag bara! Jag köpte nämligen biljetterna bara några dagar efter min egen födelsedag, alltså i början av september (!) och han fick resan tre månader senare, i julklapp. Nu, ett halvår efter att jag bestämde mig, ska vi snart resa. Ni kan ju ana hur svårt det har varit att hålla tyst. : )

Det här är ju i första hand en fotbollsresa, så de flesta turistattraktionerna och sevärdheterna får vi (jag) lägga åt sidan den här gången. Istället ligger fokus på att äta italienska specialitéer, dricka gott och… se fotboll.

Jag har dammsugit nätet på Rom-tips och jag sörjer lite att vi bara är där under en långhelg. Så känner jag i och för sig för samtliga resor, jag vill alltid se mer och uppleva allt. Men tills nästa gång har jag samlat en lista på saker att se och göra.

Tips för Rom-resan:

Villa Borghese – ska vara superfint att se solnedgången härifrån.

Janiculum – “Här står den stora statyn över revolutionshjälten Garibaldi – och varje dag sedan mitten 1800-talet skjuts det salut härifrån exakt klockan 12. Du kan också ta en klunk vatten från magnifika Fontanone dell’Acqua Paola, som porlar här.” – från Hallins Reseblogg.

Sevärdigheter

Vatikanen 

Spanska trappan

St Peterskyrkan

Fontana di Trevi

Castel Sant’Angelo

Colosseum

Aventinen – ta med picknick (vin, chark, ost!) och hångla bort några timmar på eftermiddagen

De fyra översta vill jag hinna med under denna resa.

Restauranger och barer

Ginger – restaurang som serverar mer fräscha och hälsosamma maträtter snarare än bara pasta.

Il Caminetto – helt enkelt ett måste

Oliver Glowig – underbar avsmakningsmeny

Dilla – trevligt lunchställe

Antica pesa – ligger i Trastevere, säsongsbetonad mat

Trattoria dal Cordaro – äkta romersk kokkonst

Salotto 42 – liten bar i New York-stil

Bar del fico 

Caffè della pace

Assunta Madre – tips från Amandas pappa

Dar Poeta Restaurang – “…I Trastevere serverar den bästa pizzan i hela universum. Fick tipset av en infödd romare, vet man inte adressen hittar man inte. Fantastiska råvaror, mysig miljö och rimliga priser. Vicolo del Bologna, 45.” (En artikel i ELLE)

Sciascia Caffé – finns med i Louis Vuittons Rome-guide (fotokälla)

Jag kommer att fylla på den här listan allt eftersom! Har ni några tips redan nu?

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.