9 överskattade matvaror jag (helst) inte äter

Inspirerad av Sandra tänkte även jag dela med mig av matvaror jag tycker är överskattade. Kan ju såklart äta vissa av dem ändå, jag är inte den som är den. Man är ju ändå (relativt) vuxen. Som om jag blir bjuden på middag hos någon eller går på presslunch. Man kan ju inte sitta och peta i maten. Men ni vet, egentligen är dessa bara överskattade. Here it goes!

1. Pepparrot

Jag vet inte varför jag inte klarar av pepparrot. Men får kväljningar av det. Har råkat ta snittar med typ lax och pepparrot flera gånger och verkligen ansträngt mig för att få ned det men det går inte. Det gör typ ont i halsen?

2. Müsli

Nu menar jag typ Coops egna müsli, inte superfoodvarianten med tusen olika ingredienser. Men müsli, då. Innehåller ju ärligt talat bara havregryn, cornflakes och något torrt russin?

3. Matlagningsgrädde

Kan man inte ta vanlig grädde fast lite mindre mängd om man verkligen vill ha gräddsås?

4. Juice

Jag fattar grejen när man är bakis. Absolut. Men annars? Är man törstig så dricker man vatten? Eller?

5. Grillade tomater

Alla dessa grillkvällar och plankstekar där tomaten har fått vara helt orörd.

6. Pommes frites

Låt mig först klargöra att pommes frites av sötpotatis är en helt annan grej. Det är guds gåva, ungefär. Men vanliga, färdiga pommes frites smakar ju typ ingenting! Några stycken tycker jag är gott, lite lagom salt så där. Men en hel drös aint my thing.

7. Senap

Nu får min mamma en hjärtattack när jag skriver att det kan vara okej i vissa såser…… Men enkom senap, nej fy tusan. Pyttelite i så fall. Max pyttelite. I en sås. Så det knappt märks.

8. Ärtor

Har aldrig gillat ärtor. Aldrig. Det här tycker min familj och speciellt min lillebror är sjukt kul (oklart varför). Har dock ätit ärtburgare (!) på en presslunch i våras och det var supergott.

9. Kaviar

Smakar kattmat. Nog om det.

 Håller ni med om dessa?

Share:

3 Kommentarer

 1. Mami
  05/05/2017 / 19:17

  Haha ärtor gillar du inte för de “har ögon”.

  …och SENAP! Visste väl att du egentligen ÄLSKAR senap! :)

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   05/07/2017 / 17:27

   Haha nu tar vi det lilla lugna här ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.