6 saker på Arlanda jag inte riktigt förstår

Tidigt på morgonen, sent på kvällen, mitt på dagen och någonstans därimellan. Oavsett när på dygnet man befinner sig på en flygplats verkar man befinna sig i ett parallellt universum. Inte så att tiden står stilla, men vad uret i den lokala staden står på verkar inte spela någon roll för de allra flesta. Så länge man har koll på hur lång tid det är till boarding är man safe. 

Efter att ha besökt Arlanda fler gånger än jag har träffat mina vänner det senaste halvåret har jag märkt av en del företeelser som jag finner minst sagt konstiga. Låt mig lista dem åt er.

🍺 → Klockan är strax efter fem på morgonen och caféerna, restaurangerna och pubarna har således precis öppnat för en ny arbetsdag. Några bord bort sitter ett par med ett varsitt glas öl. Klockan 05:08. Jag bryr mig inte ett skvatt om andras alkoholvanor, hey – hade jag fått välja hade vi inte ens haft ett spritmonopol i det här landet – men eftersom den här listan handlar om saker jag inte förstår kvalar en morgonbärs in på första plats. Kanske är jag bara avis på de som klarar av det. Är ju alltid trevligt att vara lite dagssusig?

På samma spår: Instagrambild 06:30 på räkmacka och ett glas bubbel till “semesterfrulle”.

🍐→ En Nocco kostar 48 kronor exklusive pant på valfri Pressbyrån-variant innan för säkerhetskontrollen. Nästan tre gånger så dyrt som i vanliga handeln. Fuck me.

💧 → Vi har typ världens bästa dricksvatten i våra kranar. Ändå finns det inga pappmuggar att dricka ur på toaletterna utan istället ska vi köpa vatten i plastflaskor för 40-50 kronor. (Jag vet att jag kan ta med mig en flaska och fylla på efter säkerhetskontrollen, men ibland glömmer jag bort det och jag blir lika irriterad varje gång. Oerhört slöseri.)

🙎🙎‍♂️ → Resenärer i shorts och linne. Jag förstår inte om de är dubbelt så varmblodiga som resten av befolkningen eller om de tycker att det är en rimlig idé att bära strandklädsel både i ett vinterlandskap som Sverige i december och i ett kallt flygplan på väg ner till Thailand. Jag förstår att dunjacka och långkalsonger inte lirar med semesterorten, men det finns sätt att klä sig utan att både frysa ihjäl och svettas ur.

🍫 → DET FINNS INTE CHIPS I TAXFREEBUTIKEN! Mängder av godis, sprit och nikotin – ja, visst. Men chipsen då? Ostbågarna? VAR FINNS DE?!

⛔️  → Resenärer som ställer sig precis vid rullbandet där det incheckade bagaget rullas ut vid ankomst. Nej, men om jag då ska ställa mig på en höjd här tjugo meter bort så jag kan se vilka väskor som faktiskt finns på det där bandet? Förresten, lycka till att försöka tränga er igenom en hord av charteresenärer som står tätt packade vid bandet och vägrar släppa igenom någon som ursäktar sig med att väskan på bandet nog är min.

Har jag glömt något?

Frukost på Arlanda när Kajsa och jag reste till New York med Hockeysverige

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.