2,5 flaskor champagne, löjrom på chips och lägenhetsförsäljning

God morgon, vänner!

Lördag förmiddag och jag är lite halvseg efter gårdagens festligheter. Som ni vet har jag haft min lägenhet ute till försäljning och igår, efter en budgivning som har pågått under flera dagar, signerade jag kontraktet och om en månad flyttar jag ut. Köparens fysiska lånelöfte kommer dock på posten i början av nästa vecka och därför har vi en klausul att om banken skulle ändra sig (vilket vore märkligt) så avslås köpet. Mycket skönt att ha försäljningen i princip klar.

Jag var lite orolig över att jag skulle känna vemod och en gnutta sorg när jag skulle skriva på, oavsett om det skulle vara nu eller i vår, men ingenting. Givetvis handlar det inte om beslutet i sig, det var fattat sedan länge och min vardag ändras i princip inte alls eftersom jag har bott på Kungsholmen med J sedan ett år tillbaka. Men själva “grejen”, att säga hej då till min allra första, egna, lägenhet och även vad den symboliserade var jag lite orolig över att det skulle kännas av.

Hur som helst, eftersom lägenheten inte är min längre om cirka en månad så var det givet att vi skulle fira igår! Det var faktiskt Jeppe som frågade om vi ville gå ut och dricka drinkar för att gratta men det hela mynnade ut i att jag och Jocke istället bjöd hem mamma och Jeppe på champagne och snacks innan vi tog en taxi till Publico där vi hade bord. Mamma och Per äger nämligen 20 % av lägenheten så det här var ju en vinst för dem med.

(Jag har hört gott om Publico och det började bra men slutade med en riktigt kass service. Så himla tråkigt. Hit går jag aldrig igen och det blev ingen dricks heller. Fy!)

Mamma hade med sig en enorm bukett som inflyttningspresent till oss – det här var första gången (!) hon såg vår lägenhet! Därför ännu roligare att bjuda in till oss istället för att dricka drinkar på stan innan middagen.

Jag gjorde en variant på löjromstoast: spred ut potatischips på en bricka, klickade på crème fraîche, löjrom och färsk dill. Till det några chokladpraliner som passade champagnen. Haha, det slutade med att vi hade druckit 2,5 flaskor bubbel när vi skulle åka till restaurangen. Så kan det gå… ;)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.