23 december: uppesittarkväll och minijul

Dagen innan julafton var Jocke & jag ju förbi gymnasiet på Lidingö där Robert och Nema Kids skulle hålla i ett julfirande för alla barn som inte har möjlighet att fira jul själva. Och vilken fantastisk uppslutning det blev, cirka 200 barn var där berättade Robert. När Jocke och jag klev in och såg julklappshögen blev vi alldeles häpna… Den var ENORM! Vilka underbart fina människor det finns. Vi lämnade julklappar från hans mamma/familjen Larsson, Alexandra som swishat mig, Angela och Max och givetvis våra egna. Två stora kassar blev det.
nemas-jul Sen åkte vi direkt till pappa en snabbis, farfar fick träffa Jocke och även dela ut födelsedagspaket : )
23-dec-1 Strax innan fem åkte vi vidare till mamma där resten av familjen redan var. Jocke var utklädd till “Tomtens bror” eftersom den riktiga tomten skulle komma först på julafton (hur coolt att ens moster är tillsammans med tomtens brorsa liksom!) och åt julmat.23-dec-8Alltså hur charmigt söt är inte hennes yngsta? Så himla charmig.23-dec-9Brukar ni ha mandel i gröten? Förra året hade mamma i typ tjugo stycken så att alla kunde få en (…) men i år svor hon på att det bara var en i gröten. Konstigt nog fick ingen den… 23-dec-4

23-dec-2Därefter JULKLAPPAR! Eller ja, resten av dem då : ) Och givetvis en hel del lek för hela slanten.

23-lokeee 23-dec-loke-jocke23-dec-hedda23-dec-loke-heddaTillslut var det dags för julklappsleken! Vi brukar köra att man ska köpa 2 paket för cirka 50 kr styck. Men mamma och Per hade misstolkat och hade istället köpt 6 stycken paket – och min syster och hennes man hade köpt ett varsitt dyrare paket istället. Haha! Det slutade med att sista 30 sekunderna var alla tokhypade över en vit marmorbricka som de sista tre slagen lämnade ägare varje gång. Crazy. Men sjukt kul! Blir alltid sån hets. 23-dec-julklappslekenVi avslutade kvällen med Bingolotto men efter ett par timmar var vi alla så trötta att vi skippade att se slutet. Istället tog vi bilen hem och var hemma strax innan midnatt. Helt rätt beslut : )

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.