21 december

Min favoritdoft just nu – Fabled Juniper Berries & Lapp Pine från Molton Browns julsortiment!

Hej mina vänner!

Glad dagen före dagen före dagen före dopparedagen. (Väl?)

Jag känner mig lite pirrig. Julkänslor har jag haft sedan första advent men när vi nu kliver in på upploppet känns det verkligen i magen att det snart är jul. De flesta av er verkar dock ha minimal med julkänsla? Kanske är det något man ska bestämma sig för att skaffa. Trots att man jobbar fram till jul och har ett vardagspussel att ta hand om. Kanske.

Men nu fick jag plötsligt lite ont i magen över julafton. Så här dagarna inför är jag ofta pirrig och förväntansfull, men nu när jag tänker efter så brukar själva dagen faktiskt vara ganska ångestfylld och stressig. Det är ett dåligt samvete som ständigt gnager i mig. Får pappa tillräckligt med tid? Får mamma tillräckligt med uppmärksamhet? Jag har löst det så smidigt jag kan i år, tror jag. I år firar jag hela julafton med Jockes familj. Inte för att jag inte vill fira jul med min familj, utan för att det helt enkelt var lättare att ge mamma en hel dag (23:e) och pappa en hel dag (25:e). Vi får se hur det blir nästa år.

Hur som helst! Jag skrev ju för ett tag sedan att jag knappt hade några julklappar kvar. Jag var ute i riktigt god tid och kände mig duktig över att inte behöva fundera på det något mer.

Grejen är bara…

Att jag har en tendens att bli mer köpgalen ju närmare julafton vi kommer. Förra helgen köpte jag ännu fler och trots att jag har haft Jockes julklappar och födelsedagspaket klara sedan flera veckor tillbaka kunde jag inte låta bli att gå lite i butiker efter jobbet idag.

MEN! Jag kan faktiskt stoltsera med att jag har hållit min budget inför december (ni har väl läst mitt inlägg om privatekonomi?) så jag tyckte att det var okej att gå lite över gränsen för julklappar/födelsedagspresenter. Det är ju så kul att se andra glada.

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *