2 påsktips – och 2 härliga påskminnen

Förra året runt påsk var jag på en presslunch med Briska. Den var magiskt god och ni kan läsa mer om lunchen här. Det jag tänkte tipsa om var dessa gulliga påsar med löjrom! Man spritsar alltså sin egen löjromskaka. Så rolig och gullig grej till förrätten.

När vi ändå är mitt uppe i förrätten vill jag tipsa om den här påskdrinken som jag skrev om i ELLE Mat & Vin förra året. MUMS!

Du behöver:
4 cl gin
1,5 cl kamomillsirap
1,5 cl citronjuice
1 cl fläderlikör
1 tsk lemon curd
1 tsk grekisk yoghurt
1 äggvita

Gör så här:
1. Ha i äggvita, gin, kamomillsirap, citronjuice, fläderlikör, yoghurt och lemon kurd i en shaker utan is. Skaka!
2. Fyll shakern med några isbitar och skaka igen.
3. Häll upp i ett martiniglas och garnera med en kamomillblomma.

Kamomillsirap:
1 dl socker
1 dl vatten
2 msk torkad kamomill

Gör så här:
Blanda socker och vatten på medelhög värme tills sockret är upplöst. Addera kamomill och ta bort pannan från spisen. Låt det stå i en kvart och sila sedan sirapen från kamomillen. Förvaras i kylskåp i upp till två veckor.

 

För två år sedan åkte vi upp till Ljusdal, hela familjen, och överraskade farfar som fyllde år under påsken. Fina fina farfar!! Han skulle egentligen komma ner till Kungsängen i år men ska flytta och vill därför vara hemma och ordna med sina grejer. Hoppas vi ses snart.

På den tiden när jag fortfarande kunde lattja runt med vikter och slog PR varje vecka. Dröm! Just den här bilden var väl lite missvisande men ändå – så här såg det ut flera gånger i veckan; Jag och Carmen, ibland med Lorena eller några andra vänner. Hundra marklyft, femhundra benböj, nöta teknik i timmar. Och så vidare… Jävligt kul hade vi i alla fall!

 

GLAD PÅSK!

Share:

1 kommentar

  1. 03/31/2018 / 18:53

    Vilken trevlig blogg du har!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.