💫 Nyårsafton i Palma 💫

🍌 NYÅRSAFTON – LUNCHTID 🍌

Medan gänget drack champagne till lunch, föråt sig på ostron och förfestade i Palmas saluhall låg jag i hotellsängen och försökte bli människa igen. Efter en halv banan, några chipsflarn och några bitar ananas kunde jag ta en dusch och låg sedan i sängen ett tag till med en ansiktsmask som verkligen gjorde sitt.

Hur som helst. Lite tråkigt att jag skjöt ut mig totalt dagen innan nyår men vad gör det om hundra år.

Runt lunch var jag hyfsad människa igen och Jocke och jag gick ut på stan i jakt på en pizzeria. Inte fullt så nyårsglittrigt som ostron, men där och då ville jag bara ha smält ost och en iskall cola zero. Det fick jag!

Efter ytterligare en promenad blev Jocke sugen på en aperol. Hyfsat frisk och riktigt glad över att äntligen få uppleva Palma, haha. Personligen klarade jag inte av mer än en kaffe och en cola zero.

Men alltså! Nog för att jag var sliten och hade trötta ögon. Men den där ansiktsmasken gjorde verkligen sitt – min hy var inte alls så där törstig efter fukt som vanligtvis efter en utekväll. Tack Amanda för räddningen ♥

Sedan blev det bråttom! Gänget var tillbaka och planerna var att ses på en fördrink på takterrassen innan solen gick ner. Tjejerna hade redan börjat fota, som sig bör.

🎆 NYÅRSAFTON – KVÄLLSTID 🎆 

Jag väntar på Louises bilder från kvällen, men mina får duga så länge.

Min härliga glitterklänning är från Asos och nu såg jag att den är till en freakin’ spottstyver av priset jag köpte den för. Allt för att jag skulle leta upp länken till er. Ska sluta leta länkar i framtiden. Finns i alla fall här, för den som är sugen. 🎉

Och givetvis några par-bilder ♥

Några timmar senare satte vi oss i en taxi och begav oss till kvällens festlokal, Cuba Bar nere vid hamnen i Palma. Alla var glada och taggade – som sig bör!

I cirka en timme stod restaurangens alla gäster utanför och blev serverade cava och tallrikar med uppskuren skinka.

Vad tror ni, kolla snabbt – bär Jocke ett salladshuvud eller en grön påse med konfettikanoner? Det förstnämnda, va? Hehe.

Så fick sällskapen kliva in i värmen där restaurangen hade ordnat så fint åt alla. Vi hade två bord varav ett av dem stod precis framför scenen där ett tremannaband spelade hög, spansk musik.

Om jag minns rätt fick vi femrätters… Mer eller mindre. Någonstans mellan första och andra rätten började jag få magknip och det blev både mindre mat och mindre dryck än vad jag hade hoppats på den här kvällen.

MEN! Det absolut bästa var när middagen var över, klockan var 23:30 och alla funderade lite på vad man skulle göra för att fördriva tiden i en halvtimme. Då kliver ännu några musikanter in i lokalen och börjar spela låtar samtidigt som personalen delar ut guldiga påsar. I dessa påsar finns pappershattar, ögonmasker, lösnäsar, tutor, små pipor som vi skjöt hårda pappersbollar med och lite annat smått och gott.

Det blev…

Ett dagis.

Det slutade med att vi alla stod upp och sjöng till “When the saints go marching in”, dansade och skjöt bollar på varandra, haha! EN HIT!

Några minuter i tolv började orkestern att gå upp för trappan och vi följde efter, sjungandes och skojandes. Tolvslaget firade vi på takterrassen med utsikt över hamnen. ♥

Nyårsafton blev “tidig” för min del, jag hade så ont i magen att jag inte alls kände för fest. Men det gör ingenting, för i efterhand blev Nyårsdagen det perfekta avslutet på resan. 🌸

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.