Fest,  Mat & dryck

⭐️ Nyårsafton 2018/2019 ⭐️

Hej och god dag, 2019. Tycker vi enas om en del grejer inför de kommande månaderna, men det kan vi ta i ett senare inlägg. Först kikar vi på hur nyårsafton såg ut genom min (nyinköpta, äntligen!) kameralins.

I lördags fick vi hem vårt nya bord. Det väger 80 kilo men med hjälp av Jockes mamma kunde vi äntligen få upp det, trots mitt ”bärförbud”. Jag började duka redan på eftermiddagen, har ju handlat pynt till den här middagen för flera veckor sedan.

Det blev tillslut mörkblått, silver, guld och vitt. La en ljusslinga i mitten på bordet, dekorerade med små julkulor i glas och använde silverbesticken som mina föräldrar fick i bröllopspresent och som gått i arv till mig och Jeppe.

Nyårsafton, inspiration till dukning

På avlastningsbordet skapade vi en ”fördrinksstation” med champagnekylare och whisky för de som önskade det.

Våra gäster för kvällen var Amanda, Jakob, Eva och Göran. När de anlände runt 17 började vi kvällen med snittar (löjromschips, lax med färskost och krustader med skagenröra. Och champagne, såklart!

Efter ett litet tag var det dags för ett hemligt öltest som vi hade ordnat. De fick fem muggar med olika öler, sedan skulle de betygsätta smak och gissa vilket som var billigast resp. dyrast – och även vilket prisomfång som gällde.

Innan vi började med förrätten (hummersoppa och ostron) hade vi en överraskning: alla skulle få testa att sabrera en flaska! Och det gick hur bra som helst!

Testade ett nytt tillbehör till ostronen, nämligen den ovan + finhackad scharlottenlök. SÅ gott. Finns på Melanders!

Till varmrätt serverades ugnsbakad oxfilé, hasselbackspotatis, sparris, hemmagjord bea och rödvinssky.

Det började närma sig midnatt så vi beslutade oss för att vänta med efterrätt och tävlade istället i ett 2018- och 2019-quiz som Jakob hade ordnat. Sedan var det 4 minuter kvar, så då höjde jag musiken och så gick vi ut på terrassen och skålade i bubbel från sabreringen och kramades.

Efterrätt! Gjorde en blandning av citron- och hallonkesella, vit chokladglass, färska bär, havreflarn, mynta och limecurd. Dekorerade med ätbart silverpulver. Insåg dagen efter att jag hade glömt bort en ingefära- och kaktussorbet och citronmaränger, men antar att drinkarna gjorde sitt… (Edit: Vi hade visst använt sorbetglassen! PUH! Haha.)

Tror gästerna gick runt halv fyra, då tog vi det mogna beslutet att städa och diska allt. Vid halv fem låg vi i sängen och dagen efter kan man lugnt säga att vi var glada över att vi hade städat innan : )) Gott nytt år!

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *